SVTs team utsatt för
granatattack i Syrien

28 maj, 2013

Sveriges Televisions Claes JB Löfgren och Marco Nilson hamnade mitt i en granatattack när de var på väg in i staden Aleppo i Syrien. De klarade sig helskinnade, men en man i en bil framför dem skadades i attacken.

När SVTs team kom körande mot Aleppo hörde det explosioner från granateld, berättar SVT.se. De två journalisterna stannade bilden och tog skydd bakom en mur.

"Där hörde vi ett anfallande flygplan som sköt missiler och grovkalibrig ammunition", berättar Claes B Löfgren för SVT.se.

När det åter var lugnt kunde teamet återvända till sin bil. Där fann det en man, som kört framför dem i en bil, som skadats lindrigt av splitter. Bilen han körde totalförstördes.

"De som beskjuter bilarna kan inte veta vilka de skjuter på, och det är terror mot civilbefolkningen. Vi har möjligheten att vända om och åka hem, men det kan inte de som bor där", säger Claes JB Löfgren.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies