Stödmanifestation för Hind Aleryani

5 december, 2018

En stödmanifestation för den utvisningshotade jemenitiska journalisten Hind Aleryani hålls på fredag.

Journalisten har tidigare berättat om journalisten Hind Aleryanis flykt från jihadister och salafister i Jemen. Nu hotas hon med utvisning från Sverige.

På fredag klockan 11 arrangeras en stödmanifestation för Hind Aleryani och andra utvisningshotade journalister utanför Migrationsverket i Sundbyberg, Stockholm. Initiativtagare är frilansjournalisten Kurdo Baksi, som skriver i ett uttalande:

”Enligt Internationella Journalistfederationen har sju personer som arbetat med media dödats i Jemen sedan i våras. Jemen står för nästan tio procent av alla dödade inom mediebranschen i världen hittills i år. Flera av Aleryanis kolleger har kidnappats på sistone.”

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies