Gå direkt till textinnehållet

Stödmanifestation för journalister i Belarus och Turkiet

På torsdag anordnas en stödmanifestation för det fria ordet i Belarus och Turkiet.

I Belarus sitter 30 journalister fängslade för att ha utövat sitt yrke. I Turkiet förföljs allt fler journalister och programledare som ställer kritiska frågor inför president- och parlamentsvalen i maj.

För att ge stöd åt det fria ordet som stryps allt mer i världen anordnas på initiativ av journalisten och debattören Kurdo Baksi en manifestation på Sveriges författarförbund som stöds även av Journalistförbundet, Publicistklubben, Reportrar utan gränser och Belarus Folkambassad i Sverige.

– Vi måste kämpa för yttrandefriheten varje dag. Vi har ansvar att stödja alla människors rätt till det fria ordet överallt, inte minst i Belarus och Turkiet, säger Kurdo Baksi. 

Annons Annons

Medverkande är Karin Olsson biträdande chefredaktör på Expressen, Anders Q  Björkman biträdande kulturchef på Svenska Dagbladet, Per Wirtén styrelseledamot i Sveriges författarförbund, Katarina Carlsson verksamhetsledare på Reportrar utan gränser, Levent Kenez, svensk-turkisk journalist som Erdogan vill ha utlämnad från Sverige samt Dmitri Vasserman, företrädare Belarus Folkambassad i Sverige.

 

Fler avsnitt
Fler videos