Gå direkt till textinnehållet

SR live-satsar under Europride i Stockholm

Sveriges Radio Live gör en storsatsning på bevakningen av Europride som för tredje gången anordnas i Sverige. Palmira Koukkari Mbenga och Cecilia Uddén kommer att hålla i flera av direktsändningarna från Kulturhuset i Stockholm.

I slutet av juli och början av augusti anordnas Europride i Stockholm, då Kulturhuset Stadsteatern förvandlas till Europride House. I mitten av augusti tar Göteborg över arrangemanget under en vecka. Sveriges Radio Live kommer att storsatsa på hbtq-frågor i poddar och sändningar från Kulturhuset.

Fokus kommer att ligga på hbtq i ett internationellt perspektiv, framför allt genom Sveriges Radios Mellanösternkorrespondent Cecilia Uddén som tar över scenen på Kulturhuset för fyra live-shower under lika många dagar på temat hbtq och Mellanöstern.

”Det här är frågor som skär genom hela samhället och olika ämnesområden, från sportvärlden, kulturen och inrikespolitiken till resten av världen. Som hbtq-person kan dina levnadsvillkor vara som natt och dag beroende på var du bor. Därför är det viktigt att uppmärksamma mänskliga rättigheter som tyvärr inte är självklara för alla”, säger Anders Backlund som är innehållsansvarig för Sveriges Radio Live, i en kommentar.

Annons Annons

P3s korrespondent för unga frågor Palmira Koukkari Mbenga kommer att hålla i flera livepodda samtal om bland annat Stonewall-upproret i New York som startade priderörelsen.

Programledaren Henrik Torehammar kommer också att hålla i en livepodd för Det politiska spelet och ta temperaturen på de politiska partiernas hbtq-engagemang inför valet.

Roger Wilson, P1 Kultur, kommer att livepodda ett samtal med Christer Lindarw om dragshower och Melodifestivalen. 

Fler avsnitt
Fler videos