Gå direkt till textinnehållet

Sekotidningen och Fastighetsfolket blir en redaktion

Sekotidningen och Fastighetsfolket slår ihop sina redaktioner men fortsätter komma ut som två separata titlar. "Det är ingen neddragning. Vi gör det för att kunna utvecklas bättre digitalt", säger Eva-Maria Kriegholm. (Rättad)

Exakt hur redaktionerna ska samarbeta är inte klart.

– Vi kommer att diskutera oss fram till det under hösten. Men vi kommer att vara en gemensam redaktion och jag kommer att vara chefredaktör för båda tidningarna, säger Ewa-Maria Kriegholm, chefredaktör för Fastighetsfolket. (bilden).

Idén väcktes i samband med att Sekotidningens chefredaktör går i pension. Att slå ihop resurserna med samma antalet tjänster ger en redaktion på fem reportrar, varav en på deltid, och en chefredaktör. En del av tjänsteutrymmet kommer också att användas så att en digitalredaktörstjänst på halvtid utökas till en heltid.

Annons Annons

Journalistklubben på LO Mediehus är positiv till sammanslagningen.

– Med så små redaktioner märks det direkt när någon är borta. Arbetsmiljön blir bättre om redaktionen är större. Det blir mindre press än om du bara har två personer på redaktionen, säger klubbordförande Stephen Lindholm.

En del av resurserna kommer att läggas på bättre digital bevakning vilket Ewa-Maria Kriegholm anser att tidningarna behöver.

– Hela idén med ett mediehus är att samla resurser för att komma ut med vår journalistik digitalt. Nu ska vi få tid att testa nya grepp.

                                                                    BÖRGE NILSSON
                                                                    redaktionen@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos