Gå direkt till textinnehållet

SD vägrar svara på Aftonbladets frågor

Sverigedemokraterna kommer inte att svara på frågor från Aftonbladet rörande den sjukskrivne partiledaren Jimmy Åkesson de kommande veckorna.  

Enligt SD ska en reporter från Aftonbladet i söndags ha försökt ta kontakt med Jimmie Åkesson i hans hem. Av den anledningen kommer SD inte att ”samverka med dem i frågor som rör Jimmie Åkesson under de närmaste veckorna”, skriver SD i ett pressmeddelande.

Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge skriver att det är oacceptabelt att medier inte respekterar att en person som är sjukskriven för utbrändhet behöver vila: 

”Att som journalist göra hembesök hos en person som är sjukskriven för utmattningssyndrom är ett lågvattenmärke, även för en kvällstidning. Den typen av aktörer vill vi helst inte samverka med. I praktiken innebär det här att Aftonbladet under en period framöver kommer att få nöja sig med andrahandsuppgifter kring frågor som rör Jimmie Åkesson. Sverigedemokraterna kommer primärt att vända sig till andra medier för att kommentera händelseförloppet.”

Fler avsnitt
Fler videos