PON klandrar UNT för utpekande artikel om ungdomsfest

29 maj, 2009

PON-beslut Pressens Opinionsnämnd klandrar Upsala Nya Tidning för att ha tillfogat några ungdomar och deras familj publicistisk skada genom publiceringen av en artikel om en ungdomsfest.

Artikeln, som publicerades i mars förra året, beskrev en privat ungdomsfest i en namngiven ort. Enligt artikeln hade polisen larmats om stök och bråk, och eftersom adressen var välkänd för polisen åkte man dit för att göra en kontroll. Där fann man flera berusade ungdomar, vars föräldrar kontaktades.

PON bedömer att händelsen hade ett begränsat allmänintresse. Ortsangivelsen pekade också ut den berörda familjen, eftersom de var i stort sett de enda som bodde på orten. PON anser därför att publiceringen har skadat familjen. Formuleringen om att adressen var välkänd hos polisen, vilket egentligen syftade till att polisen visste var adressen låg, gör skadan ännu större, enligt PON. UNT klandras därför för att ha brutit mot god publicistisk sed.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
PON-beslut

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies