FOTO: Knut Koivisto

Pieter ten Hoopen nominerad till en Emmy

23 juli, 2015

Pieter ten Hoopen har nominerats till en Emmy för sin film Hungry Horse. ”Jag trodde först att det var en kompis som skämtade”.

Hungry Horse: Legend of Everyday, är en serie filmer av Pieter ten Hoopen som handlar om kampen mot fattigdom, droger och ensamhet i det lilla samhället Hungry Horse i delstaten Montana, USA.

Hungry Horse är nominerad i kategorin konst, livsstil och kultur.

Vilken betydelse har nomineringen för dig?

– Det är svårt att säga för jag har aldrig nominerats för en film tidigare, utan det har handlat om fotografier. Det var en stor överraskning att bli nominerad. Visste inte att produktionsbolaget vi samarbetar med i New York hade skickat in filmen. Jag trodde att det var ett dåligt skämt av en kompis då de ringde och berättade att jag blivit nominerad, säger Pieter ten Hoopen.

Priset delas ut den 28 september i New York till film- och TV-producenter. Kommer du att vara där?

– Jag kommer att resa dit, vara klädd i frack och ha en riktigt trevlig kväll. Det kanske inte blir så många fler gången man blir nominerad. Vi är ett av sex bidrag. De andra är från stora produktionsbolag och New York Times har flera nomineringar. Vi jobbade med en kamera och en som skötte ljuset.

Har du nya projekt på gång?

– Det har jag. Ska påbörja ett projekt i Italien och ett samarbete med Plan International, som är en internationell barnrättsorganisation.

Hungry Horse: Legend of Everyday finns även som bok. Sammanlagt åkte Pieter Ten Hoopen 18 gånger till Montana för att fotografera. Filmandet gjordes under två somrar.

Han har samarbetat med Christian Rhen som andra kameraman. Pieter Ten Hoopens samarbetspartner är produktionsbolaget MediaStorm.

Se bilder från Hungry Horse här och filmen Hungry Horse här.

 


 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies