Gå direkt till textinnehållet

Översyn av vikariesituationen på Sveriges Radio

En ny arbetsgrupp under ledning av SRs biträdande programdirektör Michael Österlund (bilden) har tillsatts för att lösa problemen med vikariebristen på vissa håll i företaget.

Som Journalisten berättade tidigare i dag kräver SRs journalistklubb ett stopp för utlasningar, bland annat för att få bukt med vikariebristen.

Detta är en fråga ledningen har börjat arbeta med, uppger Michael Österlund, biträdande programdirektör på SR. För en tid sedan tillsattes en arbetsgrupp med personer från HR-avdelningen och programproduktionen.

– Gruppens uppdrag är att analysera orsakerna till den vikariebrist vi ser på vissa håll i företaget. Gruppen ska också ta fram förslag på hur vi kan förbättra situationen, så att vi får fler sökande till de lediga jobb vi har, säger Michael Österlund.

Annons Annons

Vissa kanaler och redaktioner har det senaste året sett ett minskat antal sökande till lediga jobb, bland annat på vissa lokala redaktioner, samt minoritetsspråksredaktionerna.

– Rent allmänt verkar det som om neddragningarna i branschen – SR har inte minskat antalet anställda men det har som bekant de kommersiella medierna – har lett till en mindre arbetsmarknad med färre personer som söker de jobb som finns. Exakt hur vi ska möta det vet vi ännu inte, det blir arbetsgruppens uppgift att fundera på, säger Michael Österlund.

Fler avsnitt
Fler videos