Ny ungdomstidning görs tillsammans med läsarna

14 november, 2014

I januari startas en ny livsstilstidning för unga. Tidningen Bobo kommer att göras i samarbete med unga reportrar och ska enligt grundarna främja jämlikhet och mångfald.

Tidningen Bobo ges ut både tryckt och digitalt. Den 1 december öppnar sajten hejbobo.se. På sajten och i tidningen kommer ungdomar från hela Sverige att medverka. Tidningen kommer ut med elva nummer per år.

”Bobo blir en tidning för alla nyfikna och medvetna tjejer och killar som vill gå sin egen väg. En tidning som görs med humor och värme, fri från fördomar och stereotyper”, skriver chefredaktören Anna Sandahl i ett pressmeddelande.

Anna Sandhal och redaktören Karolina Hjertonsson har tidigare jobbat med en rad internationella barn- och ungdomstidningar och böcker. Bakom Bobo står nya förlaget Mediavänner AB i Helsingborg.

Taggar: Bobo

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies