Gå direkt till textinnehållet

Ny jury utsedd i Politkovskajamålet

En ny jury har utsetts av Rysslands högsta domstol för rättegången om mordet på journalisten Anna Politkovskaja 2006.

Den grävande journalisten Anna Politkovskaja sköts ihjäl i hissen i sitt bostadshus i Moskva den 7 oktober 2006. Hon arbetade för tidningen Novaja Gazeta och mordet har kopplats till hennes artiklar om ryska militärens övergrepp mot civilbefolkningen i Tjetjenien.

Fem män, varav en före detta polis, åtalades för mordet 2009 men friades. Högsta domstolen hävde den friande domen och beslutade att rättegången skulle tas om.

Den nya rättegången har dragit ut på tiden och i november förra året upplöstes juryn efter att det framkommit att en av jurymedlemmarna tidigare var dömd för mord och tre andra medlemmar lämnat juryn, vilket gjorde att juryn bestod av färre än de lagstadgade tolv.

Annons Annons

Under rättegången har anklagelser om oegentligheter och korruption haglat. Rättegången har skjutits upp sju gånger. Rättegången som fortsatte på onsdagen har nu skjutits upp till den 20 januari, rapporterar nyhetsbyrån Rapsi.

I helgen genomförde polisen en genomsökning av de åtalades advokats bostad, efter anklagelser om att advokaten betalat och hotat vittnen för att förmå dem ljuga i en annan mordrättegång.

Fler avsnitt
Fler videos