Nu startar lokala
förhandlingar på GP

25 augusti, 2014

Förhandlingen om sparpaketet om 60 journalisttjänster på Stampen Local Media är avslutad i oenighet. Nu vidtar lokala förhandlingar på varje enskild tidning. På söndag löper tiden ut för att acceptera avgångsvederlaget. KORRIGERAD

Som Journalisten berättade i juni genomför Stampen Local Media ett stort sparpaket om 100 tjänster, varav 60 journalistiska. Förhandlingarna är avslutade och nu inleds lokala förhandlingar på varje enskild tidning.

På måndagen inleddes de lokala förhandlingarna på GP, och fler förhandlingstillfällen är inbokade fram till slutet av september.

På söndag går tiden ut för att ansöka om avgångsvederlag, som består av att uppsägningstiden är arbetsbefriad. För dem som är yngre än 35 år är uppsägningstiden tre månader och för dem som arbetat minst åtta år på företaget och fyllt 55 år är uppsägningstiden 14 månader. Dessutom finns ett specialerbjudande för personer födda 1951 och 1952 om nio och tolv månader. Målsättningen för företaget är att de som ska sluta gör sin sista arbetsdag i slutet av september och att hela sparpaketet är genomfört i juni 2015.

– Det handlar om 40 tjänster som försvinner på GPs redaktion, stämningen här är inte bra. En del går och våndas över om de ska acceptera erbjudandet, en del över om de ska få behålla jobbet. Det är allt folk pratar om, säger Jan Arell, journalistklubben på GP (bilden).

Det har funnits stor oro kring Stampens ekonomi nu i slutet av sommaren, är det något ni diskuterat?

– Nej, Stampen nådde en uppgörelse med banken i juni. Det är det senaste vi har hört.

Stampen Local Media består av sex dagstidningar och nio gratistidningar, alla med hemvist på västkusten. Dagstidningarna är Göteborgs-Posten, Bohusläningen, Strömstads Tidning, Hallands Nyheter, Hallandsposten och TTELA.

 

KORRIGERING: I en tidigare version av denna artikel uppgavs att tiden för att acceptera erbjudandet löper ut på fredag, vilket var fel. Tiden löper ut på söndag 31 augusti.

Taggar: Stampen

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies