Gå direkt till textinnehållet

Åtta lokala Bonnier-tidningar får egna chefredaktörer

Åtta av Bonniers lokaltidningar i Småland och Västra Götaland får egna chefredaktörer och ansvariga utgivare. ”Det här är helt i linje med Bonnier News Locals strategi, att vara lokala och tydligt närvarande på den ort respektive tidning bevakar”, säger Carl-Johan Bergman, chef för redaktionell verksamhet, BNL.

Fram till nu har de så kallade VGT-titlarna: Falköpings Tidning, Västgöta-Bladet, Skaraborgs Läns Tidning och Skövde Nyheter, haft en gemensam chefredaktör och ansvarig utgivare ­– Adam Jönsson. Även Höglandstitlarna: Tranås Tidning, Vetlanda-Posten, Smålands Dagblad och Smålands-Tidningen, har haft en gemensam chefredaktör och ansvarig utgivare ­– Johan Hedberg. 

Titlarna har varit de enda inom Bonnier News Local som inte har haft egna chefredaktörer.

Nu meddelar Bonnier News Local att Adam Jönsson blir chefredaktör och ansvarig utgivare för Falköpings Tidning och Johan Hedberg får motsvarande ansvar för Tranås Tidning. Övriga sex tjänster utlyses.

­– Förändringen harmoniserar också med intentionerna i det nya mediestödet, där lokaljournalistiken är i fokus, säger Carl-Johan Bergman i ett pressmedelande.

Fler videos
Fler avsnitt