Norsk korrespondent
får inte stanna i Turkiet

10 februari, 2016

Aftenpostens Mellanösternkorrespondent Silje Rønning Kampesæter slängs ut ur Turkiet. Tidningen tror att det beror på journalistens fästmans kurdiska bakgrund.

Norska Aftenpostens Mellanösternkorrespondent Silje Rønning Kampesæters ansökan om permanent pressackreditering i Turkiet avslås. Det skriver DN. De Turkiska myndigheterna ska inte ha gett något skäl till avslaget. Men på Aftenposten tror man att skälet är att Silje Rønning Kampesæters fästman har kurdiskt påbrå.

Den turkiska ambasaden i Norge har signalerat att en annan korrespondent skulle få en ackreditering, men Aftenpostens chefredaktör tänker inte byta ut Silje Rønning Kampesæter. I stället så flyttar tidningen sin Mellanösternfilial till Amman i Jordanien.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies