Gå direkt till textinnehållet

Daniel Alling blir ny SR-korrespondent i Berlin

Daniel Alling återkommer som Sveriges Radios korrespondent i Berlin efter sommaren.

Senast han bevakade Berlin för Sveriges Radios räkning var mellan 2011 och 2015, och nu är det dags att återvända. Stationeringsorten blir precis som för tidigare korrespondenter Berlin men i bevakningsområdet ingår förutom Tyskland också Schweiz, Österrike, Tjeckien och Slovakien.

Efter två år som korrespondent i London har Daniel Alling sedan i höstas varit programledare för programmet Nordegren & Epstein i P1. Han har tidigare även bland annat varit Julvärd i P1, utrikeskorrespondent i USA, programledare för P1 Morgon och Radiosporten där han också varit referent. Han tillträder tjänsten i Berlin i september och ersätter då Caroline Salzinger som återvänder till Ekoredaktionen i Stockholm för nya uppdrag där.

– När världen ändras framför våra ögon är det ute i världen jag vill vara. Det ska bli mycket intressant att på nära håll fortsätta bevaka och rapportera om Tysklands och Europas framtid efter att Rysslands krig i Ukraina totalt ändrat förutsättningarna, säger han i ett pressmeddelande.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos