Nej till medieinstitut

18 juni, 1998

Kongressen sa nej till ett “fackföreningarnas medieinstitut”. Frågan var väckt av Staffan Bjerstedt på VLT, som menade att det behövs fler röster inom medieforskningen.

Kongressen sa nej till ett “fackföreningarnas medieinstitut”. Frågan var väckt av Staffan Bjerstedt på VLT, som menade att det behövs fler röster inom medieforskningen. I dag finns Näringslivets mediainstitut och stiftelsen Svenska institutet för medier och opinion, Simo, är under uppbyggnad.

Båda dessa färgas enligt motionären dock av att näringslivet står bakom och Bjerstedt ville därför att SJF skulle initiera ett fackföreningsdrivet institut för medieforskning.

Kongressen avslog dock hans önskan.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies