FOTO: Sandra Pettersson

Mittuniversitetet pausar
fotoutbildningen ett år

8 augusti, 2016

Inga studenter börjar på bildjournalistprogrammet på Mittuniversitetet nu till hösten. Nästa år är det möjligt att söka igen.

 Anledningen till att utbildningen tar en paus är att mediebranschen är inne i en stor förändring och universitetet vill göra en analys hur utbildningen ska se ut i framtiden. Dessutom har antalet sökande minskat. Senast antags 15 studenter som kom in på arbetsprover, vilket signalerar fokus på den konstnärliga och estetisk förmågan.

– Det finns stora utmaningar i ämnet bildjournalistik. Vi har inte riktigt landat i om det ska vara en konstnärlig eller journalistisk utbildning. Därför gör vi en paus. Vi har samtidigt personalförändringar, vi rekryterar nu lärare och de nya ska få möjlighet att påverkar framtiden, säger Hans-Erik Nilsson, dekan för fakulteten naturvetenskap, teknik och medier på Mittuniversitetet.

Dessutom påpekar han att de inte vill göra löpande förändringar i utbildningen under tiden som man har studenter som går utbildningen.

– Hösten 2017 startar vi ett nytt bildjournalistprogram som kommer att vara anpassat till den nya journalistutbildningen som vi lanserar, säger Hans Erik Nilsson.

Antalet sökande som helhet till Mittuniversitetet har minskat. Till höstterminen börjar 8 033 studenter på Mittuniversitetet. Det är en minskning med 617 från förra årets hösttermin. 

 

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies