Mattsson till attack
mot SVTs matsajt

28 september, 2015

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson ifrågasätter SVTs nya receptsajt, som han menar utmanar och försvårar för privatägda, oberoende medier. Han attackerar samtidigt SVT Opinion.

SVTs lansering en ny matsajt med nästan 5 000 recept har fått Expressens Thomas Mattsson att gå till attack mot public service-bolaget i sin blogg.

”Bläcket hann ju knappt torka på Myndigheten för radio och tv:s kritiserade rapport om hur public service-bolagen påverkar marknaden, förrän vi kan läsa i SVT:s interntidning om en ny matsajt – inte ett nytt teveprogram! – som blir en direkt konkurrent till kommersiella aktörer. […] Få verkar ha uppmärksammat är att SVT alltså fortsätter att göra annat än tv, och dessutom gärna sådant som utmanar och försvårar för privatägda, oberoende medier”, skrev Thomas Mattsson på söndagen och fortsätter i ett nytt blogginlägg på måndagen att kritisera SVT för sina webbsatsningar, bland dem debattsajten SVT Opinion.

”När SVT öppnar nya lokalredaktioner i, säg, Rinkeby i Stockholm är det utmärkt public service. Men en debattsajt? En matsajt? Och Edit, ungdomssajten som ansågs vara ett plagiat av Politism och Nöjesguiden? Är detta en rimlig utveckling om vi ska vidmakthålla en mångfald på mediemarknaden?” skriver Thomas Mattsson.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies