Gå direkt till textinnehållet

Kerstin Ekberg friad i tryckfrihetsmål

Kerstin Ekberg, chefredaktör och ansvarig utgivare för Hotell och Restaurangfackets tidning Svensk Hotellrevy, har friats i ett tryckfrihetsmål vid Stockholms tingsrätt. Den gotländske restaurangägaren Torgny Gustafsson hade stämt Ekberg och bokförlaget Hjalmarsson & Högberg för förtal dels i en artikel i Svensk Hotellrevy, dels i boken Striden i Stenkyrka, en facklig prövning.

Kerstin Ekberg, chefredaktör och ansvarig utgivare för Hotell och Restaurangfackets tidning Svensk Hotellrevy, har friats i ett tryckfrihetsmål vid Stockholms tingsrätt.

Den gotländske restaurangägaren Torgny Gustafsson hade stämt Ekberg och bokförlaget Hjalmarsson & Högberg för förtal dels i en artikel i Svensk Hotellrevy, dels i boken Striden i Stenkyrka, en facklig prövning.

Torgny Gustafsson ogillade bland annat Ekbergs beskrivning av striden om kollektivavtal på hans sommarrestaurang Ihrebaden.

Annons Annons

I boken berättade Ekberg att Gustafssons företag fått statliga stöd samtidigt som han riktat stora ekonomiska skadeståndskrav mot svenska staten. Gustafsson ansåg att Ekbergs beskrivning borde betraktas som förtal. Tryckfrihetsjuryn vid Stockholms tingsrätt friade Ekberg och förlaget på alla punkter.

Fler avsnitt
Fler videos