Gå direkt till textinnehållet

Just nu: Hon tar över Aftonbladet

Lotta Folcker blir ny chefredaktör, vd och ansvarig utgivare för Aftonbladet. Det informeras personalen om på ett möte.

Lotta Folcker kommer närmast från en roll som sportchef på streamingtjänsten Viaplay, men hon har tidigare arbetat på Aftonbladet.

Nyligen fick hon kritik för att hon i sin roll som sportchef på Viaplay inte velat ställa upp på intervju med Aftonbladets sporttidning Sportbladet.

– Jag är både hedrad och ödmjuk inför uppgiften, men framför allt känner jag en enorm glädje att få komma tillbaka till Aftonbladet. Vi är i en orolig tid som gör det lätt att vilja kavla upp ärmarna och slåss för den oberoende journalistiken. Det känns viktigare än på länge. Aftonbladet har en mycket stark position idag och står stadigt, både i journalistiken och affären, men här finns också en drivkraft att alltid vilja lite mer och ett stort mod som jag tror är helt avgörande på resan framåt , säger Lotta Folcker i ett pressmeddelande.

Annons Annons

På Aftonbladet har Lotta Folcker bland annat varit chef för Aftonbladet TV och redaktionschef med ansvar för Aftonbladets digitala satsningar inom feature, poddar och nya affärsmodeller.

Hon ersätter Lena K Samuelsson som varit tidningen chefredaktör, vd och ansvarig utgivare under sex år. Hon meddelade att hon tänkte lämna sin post den 30 januari i år.

Lotta Folcker tillträder formellt den 22 april.

Texten uppdateras.

Kommentarer

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos