Gå direkt till textinnehållet
Lena K Samuelsson.
Foto: Tor Johnsson

Lena K Samuelsson slutar som Aftonbladets publisher

Personalen informerades på tisdagsförmiddagen om att Lena K Samuelsson under våren slutar som chefredaktör, vd och ansvarig utgivare för Aftonbladet.

Just nu pågår ett informationsmöte på Aftonbladet där personalen informeras om att tidningens chefredaktör och vd Lena K Samuelsson lämnar efter sex år.

Lena K Samuelsson är kvar fram till att en ny publisher tillträtt och kommit in i jobbet, vilket väntas ske någon gång under våren, enligt ett pressmeddelande. Processen att hitta en efterträdare har påbörjats.

”Det har varit en glädje att få leda Aftonbladet. Jag älskar den här tidningen, men nu är det dags för någon annan att ta över”, säger Lena K Samuelsson i en kommentar och fortsätter:

Annons Annons

”Det är nästan 35 år sedan jag första gången klev in på Aftonbladets redaktion. Sedan dess har jag varit nattchef och nyhetschef, chefredaktör på SvD, koncerndirektör i Schibsted och haft en massa andra spännande uppdrag. Att sen få komma hem till Aftonbladet igen har varit otroligt fint. Jag är tacksam för alla möjligheter jag fått i Schibsted och ser fram emot att fortsätta bidra, både i koncernen och utanför. Men nu vill jag ge mig själv ett nytt och lite friare yrkesliv.”

Kommentarer

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos