Journalists sköts till döds i sin lägenhet

22 november, 2021

En okänd gärningsman tog sig in i journalisten Orlando Dinoys lägenhet i södra Filippinerna och sköt honom med flera skott.

Unescos generalsekreterare Audrey Azoulay fördömer mordet på lokaljournalisten Orlando Dinoy, som ägde rum för en månad sedan i staden Bansalan, och kräver att myndigheterna ställer de ansvariga inför rätta.

Dinoy var nyhetsankare för Energy FM och bevakade bland annat lokal brottslighet. Han är den andra journalist som mördas i Filippinerna under 2021.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Roger Sperrling tis, 2021-11-23 04:36
JAG HAR BOTT OCH JOBBAT MED HR'S OCH PRO-DEMOKRATI-RÖRELSEN PÅ FILIPPINERNA SEDAN SNART 3 ÅR....OCH HAR I SNART STUDERAT BÅDE TIDIGARE OCH DEN NUVARANDE DUTERTE-LEDDA FASCISTOIDA REGIMENS ÖVERGREPP OCH KORRUPTION ETC! SÅ JAG VILL UNDERSTRYKA ATT DETTA ÄR ETT TYPISKT MORD UTFÖRT AV DUTARDERNA OCH DOM KORRUPTA POLISERNA OCH MILITÄRERNA HÄR PÅ FILIPPINERNA! JAG VET DET BÄTTRE ÄN DOM FLESTA EFTER ATT SJÄLV HA VARIT UTSATT FÖR MORDFÖRSÖK, FALSKA ANKLAGELSER OCH ISCENSATTA TRAFIKOLYCKOR M.M. DET SJUKA ÄR ATT SVENSKA AMBASSADEN INTE ASSISTERAR FÖR ATT SKYDDA SVENSKA MEDBORGARE ELLER HJÄLPA TILL ATT FÅR UT DOM OCH HEM TILL SVERIGE EFTER ÖVERGREPP HELLER - LIKASÅ FENOMENEN MED UD'S PASSIVITET OCH LAMA HÅLLNING ANGÅENDE JOURNALISTEN DAWIT ISAAK OCH FÖRLÄGGAREN MINHAL M.FL.ÄR BARA YTTERLIGARE FALL SOM FÖRKLARAR HUR SVENSK SLÄTSTRUKENHET OCH SLÖ SENFÄRDIGHET OCH DUMHET ORSAKAR KATASTROFER FÖR OSS MÄNNISKORÄTTSARBETARE OCH ANDR MED RÄTTS-PATOS SOM FÖRSÖKER GÖR EN INSATS FÖR DEMOKRATI OCH RÄTTVISA!

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies