Gå direkt till textinnehållet

Palestinsk journalist skjuten till döds av israeliska styrkor

Den palestinska journalisten Ghufran Harun Warasneh sköts till döds av israeliska styrkor den 1 juni. Hon är den andra kvinnliga palestinska journalisten som skjuts till döds på bara en månad.

Flera medier, som International press institute (IPI) och Reuters, berättar att Ghufran Harun Warasneh sköts till döds på Västbanken i närheten av en israelisk checkpoint, under ett uppdrag för en radiostation i Hebron.

IPI fördömer händelsen och uppmanar myndigheterna att noggrant utreda händelsen. Den israeliska armén skriver på Twitter att Ghufran Harun Warasneh höll i en kniv och försökte hugga mot en soldat. Palestinska tjänstemän slår tillbaka och menar att det handlar om en ren avrättning.

Bara timmar efter att hon dödades stormade israeliska styrkor hennes begravning, och ska där ha attackerat flera av de sörjande med chockgranater och tårgas.

Annons Annons

”Det här är andra gången på bara en månad som en kvinnlig palestinsk journalist har blivit dödad”, säger IPI-direktören Amy Brouillette i en kommentar.

Läs mer:

Journalistförbundet anmäler Israel för krigsbrott

Politik, snarare än att värna om journalistisk frihet, bakom Journalistförbundets anmälan

AP-rapport: Troligen israelisk kula som dödade Abu Akleh
 

Fler avsnitt
Fler videos