Journalistförbundet kräver utvidgat stöd till egenföretagare

20 november, 2020

DEBATT I en debattartikel i Journalisten uppmanar Journalistförbundet januaripartierna att förändra coronastödet så att fler enskilda näringsidkare omfattas.

På fredagen meddelade januaripartierna (S, MP, C och L) att omsättningsstödet till enskilda näringsidkare förlängs till årsskiftet. Journalistförbundet välkomnar i en debattartikel i Journalisten beskedet, men kräver samtidigt att stödet förändras, bland annat eftersom föräldralediga och sjukskrivna under 2019, liksom de som nyligen startat sitt företag faller utanför stödet.

När Januaripartierna idag ger besked om en förlängning till november och december, skriver de även i en debattartikel i Aftonbladet publicerad i morse att ’den exakta utformningen får vi återkomma till’. Detta hoppas vi öppnar för viktiga förändringar. Vår uppmaning är: Tänk om och gör rätt”, skriver Journalistförbundets ordförande Ulrika Hyllert i debattartikeln.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
DEBATT

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies