”Jag vänder inte ryggen åt Hind Aleryani”

19 december, 2018

DEBATT Sverige kan välja att stå upp för en lysande journalist som lever under dödshot för att hon uttryckte åsikter som religiösa fundamentalister ogillar – eller att vända ryggen mot både henne och det fria ordet. Det skriver den irländske journalisten Philip O’Connor.

Philip O’Connor.är bosatt i Stockholm därifrån han rapporterar om Norden för internationella medier. I en debattartikel i Journalisten manar han nu svenska myndigheter att tänka om i fallet med den utvisningshotade jemenitiska journalisten Hind Aleryani.

”Jag tänker inte vända min rygg mot Hind Aleryani och hennes dotter. Jag tänker omfamna henne med den kärlek och trygghet som det här fantastiska landet gav mig när jag flyttade hit för drygt 20 år sedan, och som det ger mig än idag. Jag tänker stå upp för henne, för hennes barns rätt till både vård och en värdig barndom. Och jag tänker absolut står upp för det fria ordet”, skriver Philip O'Connor.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
DEBATT

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies