FOTO: Kerstin Westeson

Hon blir ny kulturminister

30 november, 2021

TUs tidigare vd Jeanette Gustafsdotter blir kulturminister i Magdalena Anderssons regering.

På tisdagsförmiddagen presenterade statsminister Magdalena Andersson (S) sin regering.

Ny kulturminister, med ansvar för bland annat mediefrågor, blir Jeanette Gustafsdotter, tidigare vd för Tidningsutgivarna (TU), för närvarande generalsekreterare för Sveriges Museer.

Så här kommenterade några i mediebranschen utnämningen på Twitter: 

”Otroligt kul”, skriver Sveriges Tidskrifters ordförande Helle Klein.

”Mediefrågorna får uppenbarligen plats!”, skriver Aftonbladets Eric Rosén.

”Kvinnsgissar att valet av Jeanette Gustafsdotter är ett aktivt värnande av public service?”, skriver DN Kulturs Malin Ullgren.

”Jeanette Gustafsdotter är ett mycket spännande namn. En kulturminister som kan media. Ska bli intressant, och det menar jag verkligen, att se vad hon hinner åstadkomma”, skriver HD/Sydsvenskans reporter Kenan Habul.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies