Gå direkt till textinnehållet

Hall Media vill banta 37 redaktionella tjänster

Sparpaketet på Hall Media riskerar att slå mycket hårt mot journalisterna. Av de 65 tjänsterna som ska bort på tidningsbolaget vill företaget banta redaktionerna med 37 tjänster.

Journalisten har tidigare rapporterat att Hall Media, med bland annat tidningarna Jönköpings-Posten, Smålands-Tidningen, Vetlanda-Posten och Tranås Tidning, ska spara.

Förhandlingarna inleddes under tisdagen och företaget har nu lagt fram sitt förslag. Av de 65 tjänsterna i tidningsbolaget som ska bort vill de banta redaktionerna med 37 tjänster. 

Journalistklubbens ordförande Joel Jonsson kallar beskedet "mycket mörkare än man hade kunnat tro", och ingenting de kommer kunna acceptera.

Annons Annons

– Det är oansvarigt att skära ned så mycket på en redaktion när företaget samtidigt lägger om sin affär från en annonsintäktsmodell till en läsarintäktsmodell. Det är ju vi journalister som gör produkten. Vi ser också att företaget har en ambition att det inte ska bli några så kallade vita fläckar efter det här, men vi befarar att det kommer bli så, att våra läsare kommer få allt mindre bevakning, säger Joel Jonsson.

Förhandlingarna fortsätter under torsdagen. Joel Jonsson räknar med att det kommer ta tid innan allt är klart.

– Ledningen vill sjösätta den nya organisationen i vår, det är väl ungefär det jag kan säga.

Läs mer: Vd Mats Tidstrand om planerna.

Fler avsnitt
Fler videos