Gå direkt till textinnehållet

”Varslet innefattar de flesta av våra avdelningar”

Journalisterna inom Hall Media får vänta med besked kring hur många av de 65 tjänsterna som ska bort på företaget som innefattar dem. Vd Mats Tidstrand uppger att man nu tittar på sammanslagningar av papperstidningar inom de olika länen.

Under måndagsförmiddagen kom beskedet till personalen på Hall Media att företaget ska spara 65 tjänster.

Tidningsverksamheten, som i vissa delar funnits i nära 200 år, stöps nu om. I framtiden ska Hall Media bli helt och hållet digitalt, är beskedet från ledningen, skriver Tranås Tidning.

Vd Mats Tidstrand vill inte svara på frågan hur mycket de ska spara i kronor och ören. I dagsläget kan han inte heller ge något konkret besked kring hur många av de 65 tjänsterna som är redaktionella tjänster.

Annons Annons

– Inför förhandlingarna som startar om någon vecka så kommer vi kunna vara mer konkreta i den frågan, säger Mats Tidstrand till Journalisten.

Det är inte första gången ni sparar, hur mycket mer finns det att skala förutom redaktionella tjänster?
– Varslet som är lagt innefattar de flesta av våra avdelningar, sen är det naturligtvis alltid en utmaning hur man ska kunna genomföra besparingar utan att tappa i kvalité. Sådant här kräver också strukturella förändringar i arbetssätt som gör att vi kan genomföra en besparing och ändå ha ambitionen att leverera bra produkter i framtiden.

Kommer alla papperstidningar finnas kvar?
– När det gäller digitalt så kommer alla titlar finnas kvar, när det gäller pappersprodukterna står vi inför en sammanslagning av vissa av dem till större editioner. Vi tittar på en sammanslagning av titlar som innefattar Jönköpings län, och på samma sätt tittar vi på sammanslagningar av titlar för Västergötland och Skaraborg.

Enligt uppgifter i Tranås Tidning kommer Postnord under första halvåret 2020 ta över utdelningen av tidningarna på landsorten, bortsett från lördagar.

Fler avsnitt
Fler videos