Här skulle Gräv 2020 ha hållits. FOTO: Tor Johnsson

Guldspadegalan ställs in – Gräv blir digitalt

22 juni, 2020

Gräv 2020 Det blir inget fysiskt Grävseminarium och ingen Guldspadegala 2020. I stället genomförs ett digitalt seminarium i september.

Gräv 20 i Borås skulle ha hållits den 20-21 mars men den 11 mars tvingades arrangören Föreningen grävande journalister (FGJ) skjuta upp hela seminariet på grund av restriktionerna i samband med coronakrisen. FGJ beslutade den 12 mars att konferensen skulle flyttas till september.

Men i dag kom beskedet att hela det fysiska seminariet ställs in och ersätts av ett digitalt seminarium den 18-19 september – DigiGräv. Orsaken är det osäkert vilka restriktioner som kommer att finnas i september, och att FGJ sannolikt skulle dra på sig ytterligare kostnader om man tvingats skjuta upp eller ställa in det fysiska seminariet i ett senare skede.

Föreläsningar och metodworkshops ska genomföras på distans, och Guldspadar kommer att delas ut, däremot blir det ingen Guldspadegala, uppger FGJ.

De som redan betalat för Gräv i Borås kommer att kunna få delar av biljettpriset tillbaka, men hur mycket kommer att meddelas först i samband med att programmet för DigiGräv presenteras den 12 augusti, uppger FGJ.

Gräv 2020

De vann årets guldspadar

FOTO: David Westh/Sveriges Radio 21 september, 2020 | Här är alla vinnarna av grävpriset.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies