Gå direkt till textinnehållet

Guldspadegalan ställs in – Gräv blir digitalt

Det blir inget fysiskt Grävseminarium och ingen Guldspadegala 2020. I stället genomförs ett digitalt seminarium i september.

Gräv 20 i Borås skulle ha hållits den 20-21 mars men den 11 mars tvingades arrangören Föreningen grävande journalister (FGJ) skjuta upp hela seminariet på grund av restriktionerna i samband med coronakrisen. FGJ beslutade den 12 mars att konferensen skulle flyttas till september.

Men i dag kom beskedet att hela det fysiska seminariet ställs in och ersätts av ett digitalt seminarium den 18-19 september – DigiGräv. Orsaken är det osäkert vilka restriktioner som kommer att finnas i september, och att FGJ sannolikt skulle dra på sig ytterligare kostnader om man tvingats skjuta upp eller ställa in det fysiska seminariet i ett senare skede.

Föreläsningar och metodworkshops ska genomföras på distans, och Guldspadar kommer att delas ut, däremot blir det ingen Guldspadegala, uppger FGJ.

Annons Annons

De som redan betalat för Gräv i Borås kommer att kunna få delar av biljettpriset tillbaka, men hur mycket kommer att meddelas först i samband med att programmet för DigiGräv presenteras den 12 augusti, uppger FGJ.

Fler avsnitt
Fler videos