Gräv ställs in och kommer igen

11 mars, 2020

Gräv 2020 Efter regeringens beslut att förbjuda sammankomster för fler än 500 personer för att hindra smittspridning av Corona-viruset, har nu Grävföreningens styrelse beslutat att ställa in Gräv i Borås nästa helg.

- Det känns fruktansvärt tråkigt såklart. Jag vet att det är så många som sett fram emot att komma till Borås, och det är också många som kämpat hårt för att arrangera årets Grävkonferens, säger Fouad Youcefi, ordförande i FGJ i ett pressmeddelande.

Man konstaterar i pressmeddelandet att Grävseminariet årligen samlar mellan 500-800 deltagare och därmed ingår i den kategori folksamlingar som inte får hållas.

- När beskedet från regeringen och Folkhälsomyndigheten kom så blev det omöjligt att ta något annat beslut än det här, säger Fouad Youcefi.

Styrelsen fattade också beslut om ett nytt datum för Gräv 2020. Arrangemanget kommer att genomföras i Borås den 18-19 september.

- Årets tema är motstånd, och nu stötte vi på den absolut sista typen av motstånd vi trodde skulle drabba oss. Men med ett sånt tema vore det konstigt om vi kastade in handduken. Nu sörjer vi detta, håller oss friska och börjar ladda upp inför en ännu bättre konferens i höst, säger grävgeneralen Hanna Grahn i pressmeddelandet.

När det gäller guldspadarna så kommer även dessa att utses under september-Gräv.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Gräv 2020

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies