Gå direkt till textinnehållet

Grekiska journalister utsatta för hot

De två organisationerna Internationella journalistfederationen (IFJ) och Europeiska journalistfederationen (EFJ) fördömer de hot som riktas mot de grekiska journalister som bevakat det rasistiska partiet Gyllene gryning.

De grekiska journalister som bevakar Gyllene gryning har hotats och attackerats av partiets parlamentsledamöter och medlemmar.
Attackerna mot journalister har ökat efter mordet på en ung grekisk hip hop-artisten som ledde till att partiets ledare, Nikos Mihaloliakos, arresterades och senare häktades.

”Vi fördömer starkt dessa försök att hota och skrämma grekiska journalister som bevakar utvecklingen efter att Gyllene grynings ledare häktats. Det är ett försök att använda trakasse-rier och skapa rädsla för att tysta medier, någon som vi inte kan tolereras,” skriver IFJ presi-dent Jim Boumelha i ett pressmeddelande.

IFJ uppmanar myndigheterna i Grekland att gripa dem som hotar journalister, samt skydda de reportrar som arbetar i landet ”så att de kan fortsätta att utföra sitt jobb ”.

Annons Annons

 

Fler avsnitt
Fler videos