Gå direkt till textinnehållet

Fox betalar 8,1 miljarder till Dominion

Fox och rösträkningsföretaget Dominion har nått en förlikning i målet som rör Fox News spridande av falska uppgifter om valfusk i det amerikanska presidentvalet 2020.

På tisdagen meddelade domstolen i Delaware att Fox och Dominion nått en förlikning som innebär att Fox betalar 787,5 miljoner dollar, cirka 8,1 miljarder svenska kronor, till Dominion.

Efter presidentvalet 2020 då Joe Biden vann över Donald Trump spred Fox News medvetna lögner om valfusk och misstänkliggjorde Dominions rösträkningsmaskiner i syfte att hålla uppe tittarsiffrorna. Dominion valde att stämma Fox för förtal. Under rättsprocessen framkom att flera av cheferna och programledarna på Fox, inklusive den populäre Tucker Carlson, varit medvetna om att de spred lögner till sina tittare.

Det rapporterar bland andra New York Times.

Annons Annons

”För mer än två år sedan svepte en störtflod av lögner med sig Dominion och valförrättare över hela USA in i ett alternativt universum fyllt av konspirationsteorier och skadade Dominion och landet. Dagens förlikning om 787,5 miljoner dollar innebär en upprättelse och att ansvar har utkrävts”, sade Dominions advokat Justin Nelson efter förlikningen.

Fler avsnitt
Fler videos