Farida Nekzad årets pristagare till Anna Politkovskajas minne

7 september, 2021

Den afghanska journalisten Farida Nekzad har tilldelats Publicistklubbens pris till Anna Politkovskajas minne.

I motiveringen heter det att hon får priset för sin modiga kamp för att skydda afghanska kvinnliga journalister. Hennes outtröttliga kamp i CPAWJ mot censur och korruption är till omistligt värde för en fri och oberoende journalistik.

Farida Nekzad är chef för CPAWJ, Center for the Protection of Afghan Woman journalists, i Kabul och medgrundare till den oberoende nyhetsbyrån Pajhwok Afghan News. 2008 tilldelades hon International Women's Media Foundations Courage in Journalism Award, ett pris som också delades ut till Anna Politkovskaja 2002.

Farida Nekzad lyckades lämna landet när talibanerna tog över och intervjuas på Publicistklubbens hemsida av PKs ordförande Robert Aschberg:

https://www.publicistklubben.se/2021/09/06/farida-nekzad-ar-arets-anna-politskaya-pristagare/

Börge Nilsson
redaktionen@journalisten.se

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies