Gå direkt till textinnehållet

Idag springs det femte loppet till Kim Walls minne

Idag arrangeras det femte loppet till minne av journalisten Kim Wall som försvann under ett reportageuppdrag den 10 augusti 2017, och senare hittades mördad.

För att hedra hennes minne och journalistiska gärning har Kim Walls familj och vänner sedan 2018 arrangerat ett lopp nära hennes barndomshem utanför Trelleborg. Anmälningsavgifterna går till Kim Walls minnesfond, som administreras av IWMF (International Women Media Foundation), som delar ut stipendier till unga kvinnliga journalister varje år den 23 mars, Kim Walls födelsedag. De fyra första åren har loppet genererat 350 000 kronor.

Minnesloppet äger rum vid Nybostrand, Gislövs läge, Trelleborg, ikväll, men människor över hela världen springer till Kim Walls minne den 10 augusti. Lopp organiseras på många platser, bland annat i Stockholm.

På evenemangets Facebooksida ”Run for Kim” har människor delat med sig när de sprungit i Malmö, Hälsingland och Australien.

– För oss är minnesloppet väldigt betydelsefullt, kommenterar Kim Walls föräldrar Ingrid och Joachim Wall. Den 10 augusti skulle kunna vara en väldigt svart dag, men i stället samlas hundratals människor för att hylla livet och Kims minne.

Fler avsnitt
Fler videos