Gå direkt till textinnehållet

Expressen-chefer får nya roller

Flera av Expressens chefer får förändrade uppdrag på tidningen. Ledningen hoppas att det ska skapa större tydlighet på redaktionen. ”Man kan se det här som en del i arbetsmiljöarbetet som pågår”, säger klubbordförande Jan Spångberg till Journalisten.

Fem av Expressens chefer får nya uppdrag när ett antal roller görs om inne på redaktionen, skriver Expressen i ett pressmeddelande.

Karin Olsson, biträdande chefredaktör, blir ansvarig för det fördjupande berättandet, och chef för alla avdelningschefer på egen agenda: ekonomi, hälsa, krim, gräv, nöje samt politik och samhälle. Även opinionsavdelningarna kultur och debatt sorterar under Karin Olsson.

Magnus Alselind, redaktionschef, ansvarar framgent för breaking news med fokus på det dagliga nyhetsarbetet.

Annons Annons

Mattias Lundell har under en tid förstärkt krimavdelningen. Nu permanentas den lösningen och han blir krimchef med uppdrag att fortsätta utvecklingsarbetet med bland annat den nya podden Krimrummet.

Sanna Gustavsson får en ny roll som utgivarredaktör med fokus på att säkra genomarbetade underlag för beslut och sprida kunskap på redaktionen om utgivarbeslut.

Kai-Anders Nilsson har under våren ansvarat för både ekonomi- och hälsaredaktionen. Han blir nu chef för båda grupperna.

– Målet är ett ännu tydligare fokus på breaking news, välförankrade utgivarprocesser och ett engagerat berättande som lockar till läsning och därmed fler digitala prenumeranter, säger chefredaktör Klas Granström i en kommentar.

Journalistklubbens ordförande Jan Spångberg berättar för Journalisten att det här är en del i arbetsmiljöarbetet på tidningen.

– Man kan se det här som en del i arbetsmiljöarbetet som pågår. En utveckling som de flesta på redaktionen ser som positivt, att vi förändrar och gör organisationen lite plattare. Det här kan bidra till ett mer inkuderande klimat i verksamheten, säger han.

Fler avsnitt
Fler videos