Gå direkt till textinnehållet

Härryda och Mark får nya tidningar – ”Det här är långsiktiga satsningar”

Stampen återstartar Härryda-Posten och startar Mark-Posten som digitala betaltidningar i höst, efter samma modell som Partille Tidning som Stampen startade förra året.

Gratistidningen Härryda-Posten slogs 2019 ihop med Partille Tidning av det krisande WM Media som också ägde Alingsås Tidning, som gick i konkurs hösten 2019. Konkursboet köptes upp av Stampen, som återstartade Partille Tidning som digital prenumererad tidning i höstas.

Nu återstartar Stampen även Härryda-Posten efter samma modell, och lanserar en helt ny digital prenumererad tidning i Marks kommun: Mark-Posten. Det uppger Stampen Medias vd Johan Hansson för Journalisten.

– Mark och Härryda är två stora kommuner som idag saknar daglig nyhetsbevakning och vi vet att det finns en efterfrågan på lokal kvalitativ journalistik, säger Johan Hansson.

Ni använder samma upplägg som med Partille Tidning förra året. Betyder det att Partille Tidning har gått bra ekonomiskt?
– Ja, vi är nöjda. Partille Tidning har just nu cirka 1 000 betalande prenumeranter, och vi siktar på att komma upp i 5 000, men det tar tid att etablera en ny tidning. Vi har samma mål för Härryda-Posten och Mark-Posten. Det här är långsiktiga satsningar.

Om de två tidningarna även ska komma ut som e-tidningar, precis som Partille Tidning, är inte beslutat.

– Vi tittar på det, men har inte bestämt oss än. Det som är helt säkert är att det blir nyhetssajter.

Ni tar alltså upp kampen med Markbladet nu?
– Jo, det kan man väl säga, men det är två ganska olika produkter. Markbladet är en hushållsdistribuerad gratistidning i papper, Mark-Posten blir en daglig prenumererad nyhetssajt.

Fler avsnitt
Fler videos