Bokmässan satsar på seminarieverksamhet i år och sparar bokutställningarna till 2022. FOTO: Qia Rindevall

Ödsligt på årets bokmässa

23 september, 2021

BOKMÄSSAN 2021 På torsdagen öppnade bokmässan i Göteborg efter pandemin igen. Men det var öde hallar som mötte besökarna.

I år är bokmässan en hybrid. Det går att köpa biljett för att följa seminarierna digitalt på Bokmässan Play, men det går också att besöka Svenska mässan på plats. Många bokförlag som tidigare hade monterhyllor dignande av böcker till specialpris finns här, men några montrar har de inte fyllt upp i år. Tre bokhandlare från Göteborg samsas om att sälja böcker på plats.

Vimlet saknades helt under torsdagen och det var tunnsått med besökare på de flesta seminarier. När kultur- och demokratiminister Amanda Lind invigde mässan, som i år har demokratitema, uppmärksammades att det var 20 år sedan Dawit Isaak fängslades i Eritrea.  

Ett 80-tal journalister har ackrediterat sig till mässan i år, betydligt färre än tidigare. En nyhet för i år är att man inte ackrediterar sig och sedan kan komma och gå som man vill under mässan. I år behöver anmäla vilka dagar man är på plats, så medierna lär sprida ut sig över de fyra dagar mässan pågår. Det är inte heller så många journalister som anmält att de vill följa mässan digitalt. Ett 15-tal har ackrediterat sig till Bokmässan Play, berättar bokmässans presstjänst.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
BOKMÄSSAN 2021

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies