Gå direkt till textinnehållet

Egmont tar bort 19 redaktionella tjänster

Egmont minskar personalstyrkan med 37 tjänster var av 19 redaktionella. Journalistförbundet inleder förhandlingar med företaget på torsdag.

Egmont Publishing gör en omfattande omorganisation som innebär att 19 redaktionella tjänster kapas. Det är främst företagets verksamhet i Solna i Stockholm som drabbas.

Åse Harding är ombudsman och förhandlare hos Journalistförbundet och sköter förhandlingarna med Egmont eftersom de sedan fem år saknar en lokal klubb i Solna.

– Jag och de anställda fick beskedet i förmiddags. Eftersom jag inte var på plats kan jag inte säga något om hur det togs emot. Förhandlingar är planerade att inledas på torsdag.

Har du fått något besked om varför Egmont skär ner?
– Det som sagts till mig är att de vill se långsiktigt och behöver skära nu. Den mindre negativa delen är att det  görs en digital satsning, säger hon och fortsätter:

– Det är 19 redaktionella tjänster som berörs och som vi ska förhandla om. Vad det innebär i uppsägningar är för tidigt att säga, säger Åse Harding.

I omorganisationen ingår bland annat att utgivningen av titlarna Datormagazin och PC Gamer avslutas. Titlarna Båtnytt och Vi Båtägare slås ihop. Kontoret i Åre stängs och redaktörskapet för Åka Skidor och Utemagasinet läggs på frilans med ledning från Solna.

Egmont skär också ned med 18 tjänster från andra delat av verksamheten, vilket betyder att 37 tjänster försvinner totalt. 

Fler videos
Fler avsnitt