Domstol avslår överklagan från fängslade Reutersjournalister

11 januari, 2019

De två Reutersreportrarna Wa Lone och Kyaw Soe Oo blir kvar i fängelse, efter att en domstol i Myanmar idag avslagit deras överklagan.

Journalisten har tidigare berättat om den sjuåriga fängelsedomen mot Wa Lone och Kyaw Soe Oo. Journalisterna dömdes i somras för att ha brutit mot Myanmars sekretesslagar. De greps i december 2017 efter en polisprovokation, då de undersökte ett militärt angrepp med tio dödsfall ur minoritetsgruppen rohingyas i delstaten Rakhine.

Wa Lone och Kyaw Soe Oo har hela tiden hävdat sin oskuld och en rad pressfrihetsorganisationer har fördömt domen mot journalisterna.

I november lämnade försvaret in en överklagan av fängelsedomen, men den avslås alltså, rapporterar bland andra BBC.

”Wa Lone and Kyaw Soe Oo har tillbringat mer än ett år i fängelse, separerade från sina familjer och små barn. En enda dag i fängelse är redan en orättvisa. Den här skrämmande farsen måste sluta nu. Myanmars myndigheter måste försätta journalisterna på fri fot, genast och ovillkorligt”, säger Tirana Hassan vid Amnesty International i ett uttalande.

Taggar: pressfrihet

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies