Gå direkt till textinnehållet

Avliden mamma påstods spöka

I ett avsnitt av Det okända påstods en avliden kvinna hemsöka en gård, vilket kvinnans son fann kränkande. Granskningsnämnden fäller programmet.

I ett avsnitt av Det okända som sändes i maj i TV4s kanal Sjuan påstods att ett antal personer spökade på en gård. Sonen till ett av de påstådda spökena anmälde programmet till Granskningsnämnden eftersom han ansåg att uppgifterna om mamman och flera andra släktingar var kränkande. Mamman hade avlidit på ett ålderdomshem 1997 efter att ha halkat med sin rullator och slagit i bakhuvudet.

TV4 hade inte varit i kontakt med sonen inför sändningen, vilket företaget uppger berott på att de inte känt till hans existens.

GRN konstaterar att nämnden vid upprepade tillfällen fällt programserien Det okända för intrång i efterlevandes privatliv. I detta fall har fem avlidna släktingar till anmälaren kunnat identifieras genom att de förekom med namn och bild i programmet. Uppgifterna som lämnades om att släktingarna hemsökte gården bröt mot bestämmelsen om respekt för privatlivet och GRN fäller därför TV4.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos