Gå direkt till textinnehållet

Åsa Tillbergs VD-utnämning bordlagd

Nyhetsbolagets styrelse skulle i tisdags ha utnämnt Åsa Tillberg som VD. Men frågan bordlades på förslag från arbetstagarrepresentanterna, eftersom styrelsen inte träffat Åsa Tillberg.

– Det vore mycket märkligt att utse en VD utan att ens ha sagt hej till henne, säger Cicci Rehnström Suurna, en av journalistklubbens arbetstagarrepresentanter i bolagsstyrelsen.

Uppgiften om att Åsa Tillberg, som är redaktionschef på Dagens Nyheter, skulle utses till ny VD för Nyhetsbolaget inom TV4-koncernen, läckte i förtid.

Enligt uppgifter till Journalisten försökte Jonas Bonnier, tillträdande styrelseordförande i TV4-gruppen och Casten Almqvist, tillträdande styrelseordförande i Nyhetsbolaget, att reparera skadan genom att erbjuda de fackliga klubbarna ett möte med Åsa Tillberg, ett sådant möte skedde också förra veckan.

Annons Annons

Bolagsstyrelsen i Nyhetsbolaget har dock inte fått chansen att träffa Åsa Tillberg ännu.

– Det är egentligen inte något dramatiskt. Det är en formalitet. När uppgiften läckte ut blev det en himla röra av allting. Styrelsen var överens om bordläggningen så att vi får möjlighet att träffa Åsa Tillberg, säger Cicci Rehnström Suurna.

Fler avsnitt
Fler videos