Gå direkt till textinnehållet
Under dagen repeteras inför inspelningarna av Mammons rike.
Foto: Lasse Johnsson/EFN

Åsa Linderborg och Fredrik Strage ska göra program hos EFN

Ekonomikanalen EFN värvar flera profiler. I ett nystartat program ska Åsa Linderborg, Fredrik Strage och Agri Ismaïl diskutera kultur och ekonomi en gång i veckan. ”Möjligen kan programmet liknas vid ett ’ekonomijournalistikens Cyklopernas Land’”, säger ansvarig utgivare Leo Lagercrantz.

Handelsbankens ekonomikanal EFN skulle läggas ned, men räddades i sista stund efter att banken fått kritik från tittarna. Produktionen flyttades från Strix till Leo Lagercrantz Communication, och nu börjar kanalens nya skepnad ta form. Under gårdagen stod det klart att EFN lockar tillbaka Gabriel Mellqvist, som under de senaste åren varit programledare för Di TV.

Men flera profiler är på väg till kanalen, något som Dagens Opinion var först med att berätta. Journalisten kan nu bekräfta att Åsa Linderborg, Fredrik Strage och Agri Ismaïl ska vara panel i ett nytt program med namnet ”Mammons rike”. Programmet kommer ledas av ekonomijournalisten Jonas Malmborg, som nyligen uppmärksammades för sin bok om Klarna. Det bekräftar Leo Lagercrantz i ett sms till Journalisten.

– Möjligen kan programmet liknas vid ett ”ekonomijournalistikens Cyklopernas Land” i den breda EFN-paletten med livesändningar av senaste nytt och börsanalyser.

Annons Annons

– Vi ämnar göra fördjupande journalistik om privatekonomi, aktiemarknaden, boendeekonomi och hållbarhet, och det är tydligt att det finns många erfarna journalister i genren som vill vara med och ge vår publik kontext till ekonominyheterna.

Från vänster: Fredrik Strage, Åsa Linderborg, Jonas Malmborg och Agri Ismaïl. Foto: Lasse Johnsson/EFN.

Åsa Linderborg skriver i ett sms till Journalisten att hon hoppas att programmet ska bli kul, men poängterar att hon inte lämnar sina nuvarande uppdrag.

– Jag har inte lämnat Aftonbladet, det skulle jag aldrig göra. Just nu är jag tjänstledig därifrån på halvtid för att skriva klart min biografi om kungen, men jag skriver kolumner och recenserar som vanligt. EFN, liksom min SR-podd Norsken, svensken och dansken gör jag på min tjänstlediga del, skriver hon.

Leo Lagercrantz uppger att de kommer att presentera fler nya namn framöver. Medarbetarna ska också sitta utspridda över landet.

– Det hoppas vi naturligtvis ska stärka journalistiken för publiken ute i landet, men även bli mycket givande för de som till vardags inte har förmånen att bli upplysta av en lokaltidning om skeenden i näringslivet utanför storstäderna och de plånboksfrågor som berör många där, skriver han och fortsätter:

– Vi söker aktivt kompetens för att göra så bra innehåll vi kan för publiken, men det är också flera erfarna journalister från större medier som hört av sig. Värt att notera är att nyckeln till att EFN satsar vidare är de medarbetare som redan finns här på redaktionen, som gjort prisbelönt journalistik genom åren och har ett stort engagemang för att få göra ännu mer.

Kommentarer

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos