Gå direkt till textinnehållet

Arbetaren har en chefredaktör igen

Efter flera månaders vakans har tidningen Arbetaren nu fått en ny, tillförordnad, ledning. Annie Hellquist kommer tillbaka som chefredaktör.

Som Journalisten rapporterat har SACs tidning Arbetaren under hösten stått utan chefredaktör, efter att Kajsa Ekis Ekman sagts upp kort efter att hon tillsatts som vikarierande tillförordnad chefredaktör i strid mot personalens vilja.

Nu kommer den tidigare tf chefredaktören Annie Hellquist tillbaka, skriver Arbetaren idag. Av familjeskäl kommer hon bara att arbeta 25 procent. Reportern och redaktören Amalthea Frantz går samtidigt in som biträdande chefredaktör på 50 procent.

Hellquist är fortsatt tillförordnad till dess att SAC väljer att hålla ett referendum och ordinarie chefredaktör väljs. När det blir är inte bestämt.

Annons Annons

Arbetarens redaktion har under stora delar av året arbetat utan chefredaktör.

”Redaktionen har gjort ett otroligt jobb det här året, som har varit stökigt på många sätt. Tidningen har fortsatt att komma ut oavbrutet och har dessutom varit väldigt bra. Vi har haft ett stadigt prenumerantinflöde och ett fantastiskt 100-årsfirande”, säger Annie Hellquist till den egna tidningen.

Fler avsnitt
Fler videos