Gå direkt till textinnehållet

AIK stoppade VLT-reporter

AIKs sportchef drog in ackrediteringen för Vestmanlands Läns Tidnings reporter till torsdagskvällens avgörande SM-kvartsfinal i bandy mellan VSK och AIK. VLTs chefredaktör Daniel Nordström rasar mot AIK: ”De har ingen respekt för pressfriheten.”

VLTs reporters ackreditering återkallades inför den avgörande SM-kvartsfinalen i bandy mellan Västeråslaget VSK och Stockholmslaget AIK i går kväll. AIKs sportchef Jonas Galotta uppger för Bandypuls att orsaken är samarbetet mellan Bandypuls och VLT, som båda ingår i Bonnier News Local. Bandypuls reporter fick dock behålla sin ackreditering.

”Bandypuls förmedlar inte opartisk journalistik när man blandar in lokala känslor i sin riksrapportering”, säger AIKs sportchef Jonas Galotta till Bandypuls. ”Vi har inte lokal AIK-media på det sättet där vi bereds samma möjlighet.”

VLTs chefredaktör Daniel Nordström beskriver AIKs beteende som ”rent förkastligt”:

Annons Annons

”De har ingen respekt för pressfriheten. Att de ska diktera vilka som får bevaka deras matcher är absurt. Det är skrämmande att de portar oss från att göra ett bra journalistiskt arbete”, säger Daniel Nordström till VLT.

Fler avsnitt
Fler videos