Gå direkt till textinnehållet

Affärsvärldens redaktion utökas

Tidningen Affärsvärlden växer när man ska satsa på tre olika redaktioner med var sin ansvarig redaktör för analys, digitalt och magasin.

I oktober gör tidningen Affärsvärlden en omorganisation där tjänsten som redaktionschef försvinner. I stället blir det tre olika redaktioner med var sin ansvarig redaktör för analys, digital och magasin.

Samtidigt förstärker man redaktionen med två personer. Max Jedeur-Palmgren blir ny redaktör för magasinet. Han kommer från Forbes där han främst har bevakat de största förmögenheterna i Skandinavien, skriver Affärsvärlden på sajten.

Henrik Danielsson kommer från rollen som ekonomiredaktör på Omni, han blir redaktör med ansvar för Affärsvärldens digitala utveckling.

Annons Annons

Nyordningen innebär att den tidigare redaktionschefen Göran Lind kliver av sin tjänst. Han kommer att fortsätta som skribent på tidningen, uppger chefredaktören Peter Benson till Journalisten.

Enligt ledningen är rekryteringarna möjliga tack vare tillväxt i både antal prenumeranter och annonsintäkter. Hur mycket prenumerantstocken har växt den senaste tiden vill chefredaktören inte uppge. 

– Vi har inte gått ut med någon siffra där. Men det är en ökning, samtidigt som vi dragit ner på mängden rabatter, skriver Peter Benson i ett mejlsvar.

Vad betyder det här för journalistiken?

– Att redaktionen växer är positivt för journalistiken. Det ställer också högre krav på genomtänkt arbetsfördelning. Vi vill ha stort fokus på det digitala samtidigt som det tryckta magasinet är fortsatt oerhört viktigt, menar Benson.

Fler avsnitt
Fler videos