186 bidrag tävlar om Guldspaden

14 januari, 2020

Gräv 2020 Konkurrensen om grävpriset Guldspaden hårdnar i år – särskilt i kategorierna Storstadstidning och Bok.

– Det är kanske inte all time-high, men betydligt fler än förra året. Fantastiskt kul att hårt pressade redaktioner fortsätter att prioritera det viktiga granskande uppdraget, säger Bertholof Brännström, sammankallande i Guldspadejuryn.

I bokkategorin är 18 böcker nominerade, vilket är rekord i Guldspadesammanhang. Tuffast är dock konkurrensen i kategorin Storstadstidning där hela 47 granskningar tävlar om en spade. Hård är konkurrensen också i klasserna Etermedia Lokal (32 bidrag), Mindre dagstidning (24), Etermedia Riks Nyheter (23) och Etermedia Riks Dokumentär (18).

I klassen Magasin har 16 bidrag skickats in och i den nya kategorin Studentspaden, där grävjobb inom ramen för journalistutbildningen tävlar, har åtta bidrag lämnats in.

I slutet av februari offentliggörs vilka granskningar som nominerats, alltså gått till final, i fighten om 2019 års Guldspadar.
 

Fakta

Guldspaden
Guldspaden är Föreningen Grävande Journalisters pris för att premiera god undersökande journalistik. Spadarna delas ut i åtta olika kategorier vid Grävseminariet i Borås den 20-21 mars.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Gräv 2020

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies