Gå direkt till textinnehållet

P4 Halland vann Årets groda

”S vill ha policy mot sexköp: ’Vi vill inte bli tagna på sängen igen’ ” P4 Hallands rubrik var överlägsen vinnare när Journalistens läsare korade årets roligaste groda, med hela 30 procent av rösterna.

Grattis till Årets groda, Anna Nyberg, digital redaktör på P4 Halland!
– Tack, otroligt roligt och det är inte alltid vi blir uppmärksammade för det vi gör. Det är inte direkt guldspaden men att bli Årets groda i Journalisten är inte långt ifrån. 

Du ligger bakom rubriken.
– Det är en dubbeltydig rubrik som är lite snuskig och osmaklig. Det är ett citat i samband med att Socialdemokraterna i Kungsbacka vill ha en policy för att motverka sexköp bland politiker och tjänstemän. Först satte jag en tråkigare rubrik för det var kanske inte läge att skoja om så allvarliga saker. Men det hade gått två år sedan sexköpet [som en kommunpolitiker ertappades med]. Hade det varit i direkt anslutning till händelsen hade jag nog valt bort den rubriken. 

Varför tror du att den fick så många röster?
– Folk kanske inte tror att vi visste vad vi gjorde och det bjuder vi på. Kan också vara så att vi behöver lite snusk i dessa tider med krig och elände.

Annons Annons

Ska ni fira detta?
– Nyheten mottogs med ett stort glädjetjut på redaktionen. Nästa steg är att fundera på om vi ska äta en tårta med stor grön groda på eller ha något som bubblar i glasen. Kul att folk röstar och engagerar sig. Vi får tacka alla som röstat på oss. 

Nina von Koch
nk@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos