Gå direkt till textinnehållet

TV-tittare skänker pengar till våldtäktsoffer

Många TV-tittare hörde av sig efter Korrespondenternas program om 17-åriga Gira som blivit våldtagen och såld och ville hjälpa till. SVTs korrespondent Malin Mendel Westberg har öppnat ett konto för alla som vill skänka pengar till Gira.

Inslaget om Gita sändes den 14 april och upprörde många tittare. Gira kidnappades på väg till skolan och hölls fången och våldtogs.

Eftersom det var så många som hörde av sig och ville hjälpa Gira valde Malin Mendel Westberg att öppna ett bankkonto där de som ville kunde sätta in pengar.

”Hittills har drygt 8 000 kronor kommit in, vilket är mycket pengar i Indien, speciellt för en fattig ung kvinna som Gira”, skriver Malin Mendel Westberg i SVTs interntidning Vipåtv.

Annons Annons

Hon berättar att Gira hälsar att pengarna kommit fram och att hon tack vare dem har börjat i terapi för att bearbeta sina upplevelser.

Gira letar nu efter en passande sömmerskeutbildning.

”Som ogift kvinna gäller det att ta hand om sig själv och Gira planerar att starta eget och så småningom bygga sig ett litet hus. Dessutom vill hon involvera sig ännu mer i arbetet mot kvinnovåld”, skriver Malin Mendel Westberg.

Fler avsnitt
Fler videos