Gå direkt till textinnehållet

Längdskidor ska locka prenumeranter: ”Skidorna är en av de sporter som engagerar våra läsare och tittare allra mest”

Förra vintern sände Bonnier News ett antal nationella längdskidtävlingar, nu har koncernen förvärvat rättigheterna att visa längdskidor i tre år till. Bland annat ska det locka prenumeranter till Expressens nya premiumabonnemang.

Den gångna säsongen sände Bonnier News över 20 tävlingsdagar, bland annat alla deltävlingar i den nationella cupen, Smart Energy Cup, och SM-avslutningen. 
 
Nu är man överens med Svenska skidförbundet om att utveckla samarbetet och ett treårigt avtal är undertecknat. Det skriver Bonnier i ett pressmeddelande. 

Det nya avtalet innehåller bland annat sändningsrättigheterna till den nationella seniorcupen Ford Smart Energy Cup, Bauhaus Cup för juniorer, junior-SM och Folksam Cup för ungdomar.

– Vi kan nu erbjuda livesänd längdskidåkning som går rakt in i hjärtat hos såväl våra läsare och tittare nationellt på Expressen som lokalt hos våra lokala titlar runt om i landet. Dessutom får vi, genom det fina samarbetet med skidförbundet, en långsiktighet som gör att vi kan utveckla detta tillsammans, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.

Sändningarna kommer att kunna ses på Expressen med det nya abonnemanget Premium Max, och sänds även hos några av Bonnier News Locals titlar som Östersunds-Posten och Sundsvalls Tidning.

Fler avsnitt
Fler videos