Gå direkt till textinnehållet

Sydkorea blockar brittisk journalistik

Sydkorea stoppar en brittisk journalists rapportering om Nordkoreansk teknik. Sajten northkoreatech.org har blockerats av Sydkoreanska myndigheter – den anses vara en säkerhetsrisk.

Northkoreatech.org rapporterar om teknikutvecklingen i Nordkorea, som till exempel utvecklingen av det stängda landets mobilnät och framsteg kring satellitutveckling. Nu blockar Sydkoreanska myndigheter sajten för sydkoreanska användare med motiveringen att den är en säkerhetsrisk. Det skriver Press Gazette.

I Sydkorea är det förbjudet att glorifiera eller stötta Nordkorea, vilket myndigheterna anser att sajten gör. Den brittiska journalisten Martyn Williams, som driver northkoreatech.org, menar att Sydkorea har missuppfattat sidans budskap och arbetar nu tillsammans med en Sydkoreansk pressfrihetsorganisation för få blockaden hävd.

Northkoreatech.org har cirka 20 000 besökare i månaden och används av journalister, diplomater och forskare för att hålla sig ajour. Materialet till artiklarna på sajten kommer främst från pressmeddelanden från Nordkoreanska myndigheter och annan press. 

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos